Eeuwe is tijdens zijn studie aan het conservatorium van Groningen al begonnen met geven van orgelles. Eeuwe is daarin zeer bevlogen. Hij vindt dat er mensen moeten zijn die op een orgel kunnen spelen. Volgens Eeuwe worden orgels ten onrechte geassocieerd met alleen de kerk en kerkdiensten. Hij wil het orgel, in overdrachtelijke zin, uit de kerk halen. Volgens Eeuwe is het niet alleen een begeleidingsinstrument voor erediensten; het is ook een op zichzelf staand instrument.

Kinderen van openbare scholen die een excursie met Eeuwe meemaken, raken gefascineerd door een kerkorgel. Een vaak onbekend fenomeen wordt bekend en gewaardeerd. Sommige kinderen gaan na zo'n eerste kennismaking al op les.

        
Klik op een afbeelding voor een vergroting

Volwassenen ervaren de orgellessen als zeer inspirerend. Ze starten op hun eigen niveau. Eeuwe gaat uit van wat ze al kunnen. Er wordt specifiek op houding gelet en leerlingen worden gestimuleerd om hun eigen spel te ervaren, zich bewust te worden van articulatie, (luister)houding, wat wel en niet kan en om zichzelf steeds te verbeteren. Zelfwerkzaamheid en het ontwikkelen van een eigen stijl staat altijd centraal. Eeuwe gelooft niet in sjablonen maar wil dat wat authentiek is aan iemand verder ontwikkelen. Het zijn met recht 'lessen op maat'.

Vier bijzondere lesorgels
Leerlingen kunnen les krijgen op vier verschillende, stuk voor stuk zeer bijzondere, orgels:
  • Het orgel van de Martinikerk in Groningen
  • Het orgel van de Doopsgezinde kerk Groningen
  • Het orgel van cultuurcentrum De Oosterpoort in Groningen
  • Het orgel van de Grote kerk in Harlingen
Deze vier orgels omvatten tezamen alle disciplines en zijn complementair aan elkaar. Hierdoor kunnen echt alle denkbare muziekstukken aan bod komen. Klik hier voor meer informatie over de orgels.

Uniek compact orgel
Eeuwe heeft in opdracht een volledig uniek, portable orgel laten bouwen. Dit orgel bestaat uit maar liefst 100 verschillende orgelpijpen, een balg en uiteraard een klavier. Alle soorten orgelpijpen (fluiten, trompetten, hout, metaal) zitten erin. Het orgel is gebouwd van eikenhout en plexiglas: hierdoor is precies te zien wat er binnenin gebeurt. Daarmee is dit orgel zeer geschikt voor educatiedoeleinden en om op locatie les te kunnen geven. Klik hier voor een filmpje van het orgel. Het orgel is hier nog niet afgebouwd, en bevindt zich in de werkplaats van Van der Putten in Finsterwolde.